Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Detectoarele autonome de fum, o necesitate şi o siguranţă – Glia Drochiană

Detectoarele autonome de fum, o necesitate şi o siguranţă

0

Instalarea detectorului autonom de fum

În perioada ultimilor 10 ani s-a constatat, că circa 70 la sută (14038) din totalul incendiilor au avut loc în sectorul locativ particular, şi s-au soldat cu 1283 de cazuri de deces a persoanelor şi 612 cazuri de intoxicaţii cu produse ale arderii.

Instalarea detectorului autonom de fum
Instalarea detectorului autonom de fum

Aceste date demonstrează că sectorul locativ este cel mai vulnerabil la producerea incendiilor, iar regiunile rurale sunt supuse mai frecvent izbucnirii acestora.
În scopul minimalizării riscului de producere a situaţiilor expuse mai sus cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în 2018 a demarat Campania Naţională „O casă protejată – o viaţă salvată”, care prevede dotarea locuinţelor persoanelor din grupurile de risc sporit cu detectoare autonome de fum cu avertizare sonoră. Instalarea acestora a fost efectuată de către echipele specializate din cadrul inspectoratului.
Astfel, de la începutul demarării campaniei au fost asigurate 6669 familii (gospodării) din grupurile de risc din 313 localităţi, fiind montate 7094 detectoare autonome de fum, ce ar constitui până la 1% din întreg fondul locativ.
Conform informaţiei operative, s-a stabilit că din numărul total de incendii produse în sectorul locativ, 6 incendii s-au produs în locuinţele unde anterior au fost instalate detectoare autonome de fum.
Datorită detectorului autonom de fum instalat în interiorul caselor de locuit, în urma acţionării acestora, locatarii s-au evacuat şi au fost salvaţi, incendiile fiind depistate şi lichidate în fază incipientă de dezvoltare, pagubele produse de către acestea au fost minime.
Deși au fost întreprinse măsurile necesare, situaţia rămâne a fi alarmantă.
În scopul minimalizării riscului de producere a situaţiilor expuse mai sus cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI prelungeşte Campania Naţională „O casă protejată – o viaţă salvată”.
Rolul unui detector de fum constă în a depista şi semnaliza cât mai repede incendiul.
În contextul celor relatate, Secţia Situaţii Excepţionale Drochia a IGSU al MAI, intervine cu o adresare către cetățeni de a nu fi indiferenți de viaţa lor şi a copiilor lor.
Dotaţi locuinţele cu detectoare autonome de fum şi păstraţi-vă viaţa!

Inna MERCIUCARI, şef, Serviciul Prevenţie, Secţia
Situaţii Excepţionale Drochia,
maior, serviciul intern

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *