„Ciao, Patricia!”: vlogging la 5 ani

O cheamă Patricia. Are cinci ani. Şi-a creat un vlog ce îi poartă numele. Prin el şi-a făcut şi continuă să acumuleze un număr mare de prieteni.

Patricia CIORESCU împreună cu pisoiul Patrick vorbesc pe înţelesul copiilor despre cum să ne protejăm de COVID-19
Patricia CIORESCU împreună cu pisoiul Patrick vorbesc pe înţelesul copiilor despre cum să ne protejăm de COVID-19

Dacă despre orice altă profesie părinții sunt tentanți să spună copiilor lor că trebuie să crească până la o atare vârstă, să deprindă anumite abilități, se pare că despre vlogging lucrurile stau exact invers. Cu cât începi mai devreme, cu atât e mai bine: reușești să acumulezi mai multe subscriberi, să-ţi faci o armată de fani atât din țară, cât și peste hotare. Şi principalul, ai toate şansele să-ți dezvolți talentele înnăscute.
Un astfel de exemplu este Patricia Ciorescu, protagonista vlogg-ului „Ciao, Patricia”.
Domniţa a pășit în universul youtube la doar cinci ani. Și dacă vă încumetaţi a crede că vlogging-ul nu e chiar o adevărată „profesie”, ci mai mult hobby, aveţi păreri, uşor spus, greşite. Ca să sesizaţi „cu ce se mănâncă” acesta, vedeţi în continuare.
… Totul a început acum patru luni, în octombrie 2019, când interesul Patriciei pentru vlogging s-a manifestat direct, urmărind pe youtube alți copii vlogg-eri. Atunci, părinții săi au întrebat-o dacă și-ar dori și ea să apară în fața camerei. Întrebarea a fost, de fapt, retorică, pentru că ei îşi cunoşteau bine copila şi zilnic erau „bulversaţi” de energia ei debordantă şi de entuziasmul ce dă mereu peste margini. Iar ţinând cont şi de charisma ei, de dorinţa mereu prezenta de a povesti ce-i place, cum și-a petrecut ziua și ce idei noi are, Sergiu şi Cristina Ciorescu erau mai mult decât siguri, că fiica lor nu doar că îşi dorea să facă vlogging, dar şi se va descurca de minune. Însă răspunsul, totuşi, trebuia să vină de la Patricia. Şi el a fost un ferm „Da!”.
Din acel moment a început prietenia ei cu camera de luat vederi.
La orice început de cale, părinții sunt şi trebuie să fie cei care au o misiune specială, cea de a observa și dezvolta talentul copilului său. De aceea, Sergiu şi Cristina, ori de câte ori o văd pe Patricia însuflețită de vreo idee, tot ce au de făcut e să pună lumina și să dea REC pe cameră… Restul vine de la Patricia.
Pasionată de dans, actorie, machiaj, hăinuțe colorate și cu o dragoste aparte pentru colecții, dulciuri și cadouri, Patricia povestește cu lux de amănunte despre tot ce o fascinează, împărtășindu-și experiențele cu urmăritorii săi direct pe vlogg.
Un alt fapt ce merită remarcat e că Patricia e singura vloggerință, care-și face conștiincios și de independent temele, asta fără să apară și părinții săi în filmulețe.
De asemenea, asemenea argintului viu ea are mereu o listă interminabilă de subiecte, despre care îşi doreşte să discute cu fanii săi.
De curând, un loc aparte în vlogg-ul „Ciao, Patricia!” îl are și motanul Patrick. Patricia povestește detaliat şi cu multă pasiune despre apariția lui Patrick în viața sa, despre îngrijirea zilnică a pisoiului și, cel mai important, cum ar putea și alți copii să îndrăgească animalele.
Pe lângă aceste subiecte, canalul găzduiește o mulțime de alte teme educative pentru cei mici, între care: „Cum se modelează cu plastilina”, „Cum înveți să mergi pe role”, „Cum să oferi un cadou”, „Ce filme vizionăm” etc.
Tot pe canal puteți găsi cele mai marcante evenimente din viața micuței vloggerițe, precum și povești, și filmele interesante, utile, de calitate pentru copii în limba româna. La vremea lor, multe generaţii au crescut şi s-au educat vizionându-le.
Acum, dacă vă întrebați care este scopul vlogg-ului, aflați că acesta își propune să adune în lista de abonați părinți și copii, care preferă conținut de calitate, educativ și distractiv. Acest lucru însemnând depășirea cifrei de 1000 de subscriberi, căci se știe că prima mie e sarcina cea mai dificilă, iar după aceea numărul de zerouri își pierde ușor urma.
Astfel, că Patricia vă invită pe canalul său de youtube „Ciao, Patricia!”, unde, împreună cu copiii, veţi putea descoperi filmulețe dinamice, colorate, educative, atât pentu ăici, cât şi pentru părinţi.
Or. „Ciao, Patricia!” este un canal despre abilitățile actoricești care trebuie dezvoltate și talentele care au nevoie de încurajare pentru a se profila și mai bine. Şi aici o avem în vedere nu doar pe Patricia Ciorescu, ci şi pe mulţi alţi copii nu mai puţin talentaţi, descătuşaţi şi gata să intre în lumea virtuală.
Like și Subscribe „Ciao, Patricia!” !

Liuba BULGARU

Lasă un răspuns