O asistentă cu suflet mare

Oxana GROSU

Oxana Grosu este asistenta medicală de proceduri din Secția chirurgie a IMSP SR Drochia „Nicolae Testemițanu” cu un stagiu de muncă frumos și o atitudine model.

 

Anii de muncă intensă i-au adunat experiența și cunoștințele într-un mănunchi, făcându-i și măiestria de administrare a medicamentelor una de invidiat. Și-a dorit o profesie alături de oameni, în care devii mai bun odată cu vârsta, după ce te convingi câtă lume are nevoie de sprijinul și atenția ta, de un cuvânt cald.

În momentele dificile, când Secția COVID era plină de pacienți, Oxana a venit în ajutor asistentelor de acolo. Real am văzut-o în activitate: cum intra în zona roșie, făcea vizite scurte celor mai gravi pacienți, îi întreba cum a trecut noaptea, îi îmbărbăta și îi alimenta cu optimismul propriu. Apoi, împreună cu asistenta din tură, administra, virtuos,  perfuziile. Pe parcurs, mai zâmbea și mai schimba câte o vorbă cu cei din salon.

Astfel, cu zâmbetul pe față, alina clipele de suferință ale bolnavilor, care se uitau cu speranță la toți cei ce intrau în salon îmbrăcați în halate albe.

Oxana este un specialist de valoare, mândria colegilor.

Cor. „GD”

 

 

Lasă un răspuns