„Colegiul devenirii mele”

În prima zi când am păşit pragul acestei instituții am fost foarte fericită şi emoţionată, deoarece am început a merge cu paşi mici către un viitor măreț şi predestinat la schimbarea radicală a destinului. O picătura parfumată a educației care va da roade peste ani.

Întâi septembrie este o zi frumoasă şi memorabilă. Iar de când am depus actele de studii mă tot gândeam: oare cine o să-mi fie diriginta sau dirigintele, persoana care o să-mi vegheze drumul pe tot parcursul celor 4 ani de studii, oare cine o să-mi fie profesorii care mă vor învăța, în care bancă voi sta, lângă fereastră, în mijloc sau lângă uşă. Mereu am avut o pasiune pentru back to school, iar odată cu intrarea mea aici am putut să o consolidez mai bine.

Septembrie… Careul primului sunet a fost deosebit de frumos. Sloganul Colegiului de Studii Integrate Drochia „Doresc un viitor mai bun creat de NOI”,  este cel mai motivaţional şi inspiraţional. Mie mi-a creat încredere şi m-a motivat să cred, că se poate de construit un viitor de succes prin forţe proprii şi multă muncă, deoarece munca este cheia succesului. Profesorii sunt buni, datorită dumnealor am căpătat cunoştinţe bogate, fiind o mare plăcere să te afli la ore.

Luna octombrie este o zi specială, deoarece pe 19 a acestei luni sărbătorim Ziua Juristului. În această zi, împreună cu colegii venim cu un mesaj de felicitare către persoanele care înfăptuiesc actul justiției. Sunt mândră să mă simt viitor jurist.

Noiembrie, decembrie…zile deosebite, trăite într-o răsuflare… pentru că deseori suntem implicați în diverse activități, proiecte, inițiative, ce ne cresc ca personalitate, ca viitori profesioniști.

La orele de specialitate suntem inițiați în domeniul Jurisprudenței de profesioniști, cu o bogată experiență în instituții de profil, iar la orele de limbă și literatură română studiem stilul oficial-administrativ, profesorul ne ghidează în întocmirea actelor oficiale, lucru necesar în profesia aleasă.

Ora se deschide cu un moment poetic, creând mici opere răscolitoare. Atunci mă simt o adevărată poetă, deoarece redăm pe foaie ceea ce simţim. Cărţile recomandate de doamna Donici,  profesoară de literatura română, sunt deosebite, motivează spre cunoaştere de sine.

Pot spune cu mâna pe inimă, că cadrele didactice în cadrul colegiului  nostru sunt mentorii noștri, care prin muncă au pus bazele acestei instituții, dar o fac zi de zi împreună cu noi, discipolii, prin motivație și ghidare. Dorinţele, aspiraţiile şi visele mele au devenit mai solide şi puternice datorită încurajării din partea dascălilor şi a muncii de zi cu zi.

La final de an, în cadrul Atelierului Juridic, se realizează stagiul de practică cu integrare ulterioară în  munca zilnică a instituțiilor de profil, aici încercăm să fim de ajutor.

În baza diplomei  de Bacalaureat, anul IV de studii la colegiu e și primul an de facultate, astfel, la finalizarea colegiului vom fi deja studenți  în anul II la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene  „C. Stere”.

Pentru mine  colegiul e o a doua casă, unde mereu am fost primită cu braţele deschise de către profesorii care îmi sunt ca şi părinţii care mă ghidează. Acest minunat loc generează oceane de amintiri memorabile.

Faptul de a depune actele de studii anume la acest colegiu a fost o decizie bine gândită şi nu regret pasul, deoarece mă formează ca personalitate, am însușit noi abilități, capacităţi, cunoştinţe, competenţe. Și un vocabular mai bogat.

Studiile înseamnă succes, carieră, libertate, orientare spre independență. Educaţia merită să investim în ea timp și resurse. Astfel, Colegiul de Studii Integrate al USPEE  „Constantin Stere” Drochia poate fi numit pe drept cuvânt „Colegiul devenirii mele”.

Valeria GRIȚCO

 

Lasă un răspuns