Frumosul eveniment a fost organizat la inițiativa primarului satului Chetrosu, Ion Prodan, și a Consiliului sătesc. Gospodar din talpă, cu drag și mândrie de satul natal, dornic de a-și vedea sătenii împliniți și fericiți, primarul nu ezită să creeze condiții decente pentru traiul lor, dar și să aducă o dispoziție bună în inimile localnicilor.
După cum e și tradiția, în ziua „Duminicii Mari” Casa de cultură din satul Chetrosu, de altfel, unica în raion reconstruită total și ajustată la toți parametrii necesari pentru asemenea edificii, a fost împodobită cu rămurele verzi de salcie, nuc, tei, frasin, iar florile de corovatic, cimbrișor și mentă au fost aşternute în toată „casa”.
Arseni Botnaru, care activează în cadrul ansamblului de cântece și dansuri „Plai moldovenesc”, a venit la baștină cu o „armată” de interpreți de muzică populară: Constantin Rotaru, Anatol Mârzenco, Doina Arsene-Grigoraș, Nătălița Munteanu, Nicolae Paliț, Victoria Lungu, Vasile Mereuță, Alexandru Cazacu, Vasile Pascaru, Victor Pascaru.
Una din caracteristicile de bază ale acestei duminici este pomenirea morților. Astfel că artistul chetroșean și-a pomenit părinții, oferind și câte un colăcel de sufletul lor.
La rândul său, primarul a dus calde mulțumiri oaspeților, pentru receptivitate și gătința de a-și prezenta arta interpretativă oamenilor de la sate. Dânsul a mai spus, că chetroșenii, oriunde ar fi, își iubesc baștina și încearcă să nu piardă legătura cu ea.
Dovadă este și prezența lui Arseni Botnaru printre ai săi la marea și frumoasa sărbătoare, susținut de altfel, de toată familia, prezentă și ea la eveniment.
Foto și video Nelly CIOBANU