Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Erupție masivă a unui vulcan din Rusia. A expulzat o coloană de cenușă – Glia Drochiană

Erupție masivă a unui vulcan din Rusia. A expulzat o coloană de cenușă

0

Vulcanul Bezimianîi din Peninsula Kamceatka, din Orientul Îndepărtat al Rusiei, a expulzat în aer o coloană de cenuşă înaltă de 10 kilometri, duminică.

Erupție masivă a unui vulcan din Rusia. A expulzat o coloană de cenușă

Geologii ruşi au publicat, de asemenea, fotografii care arată scurgeri de lavă şi coloane de aburi care sunt aruncate în aer de acest vulcan, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Bezimianîi, cu o altitudine de 3 kilometri, este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Cel mai ridicat nivel de alertă, codul roşu, a fost emis pentru avioane, conform DPA, citată de Agerpres. 

Potrivit Departamentului de Apărare Civilă din Rusia, deocamdată nu există un pericol iminent pentru locuitorii din zonă şi pentru turiştii care vizitează această regiune. Vulcanul este localizat la aproximativ 350 de kilometri distanţă de oraşul Petropavlovsk Kamciaţki, capitala regională. 

Peninsula Kamceatka se află la 6.000 de kilometri depărtare de Moscova şi este una dintre regiunile cu cea mai mare concentrare de activitate geotermală din lume, având aproximativ 30 de vulcani activi. 

Datorită vulcanilor, gheizerelor şi izvoarelor sale termale, Kamceatka este o destinaţie apreciată de mulţi iubitori ai naturii.

Peninsula rusească, ce are o lungime de 1.200 de kilometri şi o lăţime de până la 450 de kilometri, deţine pe teritoriul ei circa 160 de vulcani, însă doar câţiva dintre ei sunt încă activi. Această regiune vulcanică a fost înscrisă în patrimoniul mondial al siturilor naturale UNESCO.

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *