„Flămânzi” de competiții sportive
Un început de noiembrie frumos, cu soare, dar şi cu noi restricţii pentru copiii care vor să facă sport.
Am efectuat o vizită la Școala sportivă din oraşul Drochia unde am discutat cu Vitalie Cuzub, directorul instituției, despre activitatea școlii în această perioadă.
Pe Vitalie Cuzub l-am întâlnit pe stadion, unde aducea în ordine terenul sportiv multifuncțional, unde copiii practică fotbalul și alte probe sportive. Dumnealui ne-a mărturisit, că profită de timpul frumos de afară şi împreună cu colegii au început curăţirea și pregătirea terenurilor sportive: „Ne conformăm regulilor impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), care interzice organizarea tuturor activităţilor şcolare şi extraşcolare,” – ne-a mărturisit directorul.
În grupele de tineri sportivi sunt înscriși câte 15 copii și antrenorii au grijă ca copiii să păstreze distanţa, să dezinfecteze mâinile, fiecare copil are cu el sticluţa cu apă.
La moment, când copiii nu frecventau şcoala, fiecare antrenor ţinea lăgătura cu elevii prin intermediul reţelelor de socializare, le puneau anumite sarcini, deoarece sportul este necesar pentru dezvolatrea şi sănătatea copiilor.
„Noi încercăm să lansăm un proiect cu un program special „Cine mai mult aleargă”, ce presupune un concurs între Școala sportivă Drochia şi o altă instituţie de învăţământ din oraşul Drochia. Prin acest concurs încercăm să încurajăm copiii de a face cât mai mult sport. Însă este complicat de a face sportul la distanţă, totuşi e mai bine când copiii sunt prezenţi,” – a mai spus Vitalie Cuzub.
Managerul instituției a menționat că, în școală activează 33 de angajaţi, 28 dintre care sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, iar cinci angajaţi fac regulat teste.
Instructorii și antrenorii Școlii sportive Drochia respectă restricţiile impuse de CNESP pentru perioada 1-30 noiembrie 2021. Or, sănătatea copiilor, dar și a angajaților este mai presus ca orice, deși așteaptau cu nerăbdare deschiderea cât mai curând a şcolii, a secțiilor sportive, toți fiind „flămânzi” de competiții, întreceri, spartachiade etc.
Anastasia OLARU, stagiară