„Să fii medic în Moldova…”

Curata în jurul ei, fă un fon

S-a născut să fie medic. S-a născut să facă bine, să ajute, să sufere alături de cei care o sună, o caută, o așteaptă să vină să le aline durerea.

 

Și ea vine. Vine seara, dimineața, la miezul nopții, în zorii zilei. Stă alături de cel suferind până îl vede cât de cât mai bine.

E vorba de asistenta medicală Maria Godorogea de la Centrul de Sănătate Gribova.

Nu refuză pe nimeni niciodată. La toți le dă sfaturile necesare, îi îndrumează cum să administreze un medicament, cum să-și protejeze sănătatea. Căldura și lumina sufletului ei, felul de a se comporta, a vorbi revarsă raze peste noi, ne face viața mai ușor de suportat, mai ușor a trece peste durerile insuportabile provocate de nenumăratele boli.

Medicii de pe Ambulanță au remarcat faptuil, că unde și când nu s-ar duce, tot timpul o găsesc pe Maria Godorogea la bolnavul care are nevoie de ajutor medical urgent.

E fericită că „n-a trecut prin viață pur și simplu”, ci și-a dăruit o părticiă din marea ei inimă oamenilor. Și-a consacrat munca profesiei îmbrățișate, a mers pe drumul dăruirii de sine având conștiința datoriei sacre.

Răbdarea de care dă dovadă e de invidiat. Nicicând nu ridică vocea, dorința de a face lucruri bune și de folos celor din jur e sfântă. Poartă în suflet mereu arzândă torța Binefacerii, rămâne aproape de cel pe care destinul l-a îngemănat cu durere, cu suferință.

Oare i-am putea cântări valoarea atitudinii față de oameni? Desigur nu! Râuri de ore ar trebui să se scurgă pentru a putea cronometra munca de-o viață a asistentei medicale Maria Godorogea, sprijin de nădejde, foarte de nădejde, a medicului de familie Ana Botnaru. Dumnezeu a blagoslovit-o cu smerenie, cuget curat, capacitate de a oferi ajutor în momentele dificile.

Noi, pacienții ei, o apreciem mult ca medic, copiii și nepoții – ca pe o mamă și bunică iubitoare.

Flori de recunoștință punem la picioarele ei, dorindu-i bucurii nenumărate, iar dragostea noastră să-i întărească mereu setea de viață.

 

Cu respect, Galina SPINATI,

satul Gribova

Lasă un răspuns