Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Ne-am alăturat campaniei de înverzire a plaiului – Glia Drochiană

Ne-am alăturat campaniei de înverzire a plaiului

0

Ne-am alăturat campaniei de înverzire a plaiului

 

Polițiștii de frontieră din subunitățile Direcției regionale NORD au participat la ecologizarea și înverzirea ținuturilor din nordul țării, eveniment desfășurat către Ziua Națională de Înverzire a Plaiului.

 

Împreună cu angajaţii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dăr și cu alți voluntari ai instituțiilor publice din Nord, inspectorii au plantat circa 3 000 de puieți de stejar, plop, arțar, tei, etc., dintre care cea mai mare parte de puieți au fost sădiți în zonele de responsabilitate a Sectoarelor Poliției de Frontieră Nord.

În fiecare an, angajații Poliției de Frontieră se alătură la acțiunile desfășurate în cadrul acestei Campanii de plantare a arborilor și arbuștilor, organizată în cadrul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Plantarea unui copac azi salvează vieți mâine și oferă o educație ecologică generațiilor noi. „Ne bucură faptul, că, cu fiecare an, populația, oamenii de rând, vor să ajute sectoarele și participă la aceste acțiuni de înverzire a spațiilor. Mizăm în continuare pe sprijinul voluntarilor, doar împreună cu scopuri nobile și implicare activă vom reuși să împădurim acest meleag” – a afirmat Ana Vuico, inspectoare, angajată a Direcției regionale Nord.

Acțiunea organizată „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită prin Decretul președintelui Republicii Moldova din 13.02.1995. Inițial, acțiunea de înverzire avea loc doar primăvara, în aprilie, iar din 2011 se desfășoară în ultima sâmbătă a lunii octombrie. Însă, ținând cont de timpul favorabil, naturaliștii și ecologiștii au dat start campaniei mai devreme.

Scopul acesteia constă în implicarea societății la înverzirea Plaiului Natal: crearea de noi păduri, fâșii forestiere de protecție a câmpurilor, parcurilor, scuarelor, aliniamentelor de-a lungul drumurilor publice etc., dar și sensibilizarea opiniei publice privind importanța acțiunilor de protejare a mediului.

frontiera

Olesea DUNAS-CEBANU, ofițer de presă, Poliția de Frontieră ,IGPF

 

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *