Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
„Ne vedem la bibliotecă!” (FOTO) – Glia Drochiană

„Ne vedem la bibliotecă!” (FOTO)

0

La mijlocul lunii septembrie curent, Ministerul Culturii, în parteneriat cu programul „Novateca”, au lansat în premieră campania de sensibilizare „Ne vedem la bibliotecă!”.

Distribuie Știrea

Vitalie ZAGAIEVSCHI şi Silvia REŞETNIC

La mijlocul lunii septembrie curent, Ministerul Culturii, în parteneriat cu programul „Novateca”, au lansat în premieră campania de sensibilizare „Ne vedem la bibliotecă!”. Obiectivul campaniei este de a informa cetățenii despre oportunitățile oferite de bibliotecile publice din țară, care au devenit instituții vitale pentru dezvoltarea comunităților din Moldova.

Maria Cojocaru, directoarea Bibliotecii Publice raionale „Iulian Filip” din or. Drochia, unde duminica precedentă a fost dat start acestei campanii, a declarat pentru săptămânalul „Glia drochiană”:

— Pe parcursul campaniei „Ne vedem la bibliotecă!”, ce se va desfășura în perioada septembrie-noiembrie 2016, în cele peste 800 de biblioteci publice din rețeaua „Novateca”, membrii comunității vor putea accesa gratuit internetul și serviciile electronice, vor participa la instruiri IT și limbi străine, vor studia în cadrul unor ateliere tematice în domeniul sănătății și agriculturii, dar vor avea posibilitate şi să se înscrie la activități educative pentru copii și adolescenți, cluburi de interese și alte inițiative comunitare.

Minunata noastră bibliotecă și-a deschis larg ușile în faţa tuturor acelor care şi-au dorit să se familiarizeze cu serviciile moderne implementate de către angajații bibliotecii, dar şi cu suportul programului Novateca.

Prezent la eveniment,  Vitalie Zagaievschi, jurnalist şi preşedinte al Cenaclului „Steaua de vineri”, ce activează cu succes în cadrul bibliotecii, a menţionat:

— Biblioteca Publică „Iulian Filip” a devenit deja un centru activ în comunitatea noastră. Ba mai mult chiar, instituţia este un exemplu ce cumulează într-un singur loc servicii destinate dezvoltării tuturor cetățenilor, de la mic la mare.

Silvia Reşetnic, profesoară de limba şi literatura română, s-a arătat sigură de faptul că evenimentul ce s-a produs la bibliotecă este unul deosebit, cu dăinuire.

— Îmi doresc ca această campanie să treacă de la parametrii, gen timp şi spaţiu, la o activitate în flux continuu. Or, „Ne vedem la bibliotecă!” trebuie să ajungă a fi o voce care să cheme locuitorii a beneficia de oportunitățile pe care le oferă biblioteca.

Lidia Gontea, metodist,  formator „Novateca”, care a depus multe eforturi la organizarea evenimentului, ne-a mărturisit:

— Astăzi, un număr tot mai mare de utilizatori ai bibliotecii manifestă interes față de conținutul și resursele online. De aceea, pentru a ține pasul cerințelor, bibliotecile publice, deci, şi a noastră, se orientează tot mai mult spre tehnologii moderne și servicii inovatoare. Astfel, persoanele care vin la BPR „Iulian Filip” pot beneficia de acces gratuit la internet, servicii electronice, instruiri, activități educative pentru copii și adolescenți etc.

Repet, campania de promovare a bibliotecilor se va desfășura până la finele lunii noiembrie 2016. Folosindu-mă de această „ocazie media”, vin cu un îndemn către toţi orăşenii, încurajându-i să ne viziteze biblioteca, unde urmează să descopere serviciile utile ce le oferim.

Amintim, că Programul „Novateca” are o durata de cinci ani  şi este implementat de organizația IREX Moldova, cu sprijinul Fundației Bill și Melinda Gates, al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Ministerului Culturii. Scopul programului constă în transformarea a peste 1000 de biblioteci publice din Republica Moldova în centre comunitare vibrante și pline de viață, unde cetățenii Republicii Moldova vor putea beneficia de acces gratuit la tehnologii moderne și servicii de bibliotecă proprii necesităților locale. Aceste activităţi vor avea suportul îndrumării bibliotecarilor, la rândul lor, bine instruiți, dar şi a altor parteneri comunitari.

Liuba BULGARU

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *