„Vulturii” au susţinut primul examen

În premieră, la 15 noiembrie, în orașul Drochia s-a desfășurat examenul la karate pentru grupa mică (copii cu vârsta de la 7 la 12 ani). Evenimentul a fost organizat în incinta clubului sportiv „Vulturi”. Acesta este primul și unicul club din Republica Moldova la baza căruia stă dezvoltarea canotajului pe Dragon Boat.

„Vulturii” au susţinut primul examen
„Vulturii” au susţinut primul examen

După cum ne-a relatat Eduard Caramov, directorul clubului sportiv „Vulturi”, scopul instituției este de a atrage cât mai mulți copii, adolescenți în practicarea educației fizice și a sportului în general, educarea calităților morale și culturale.

Pentru o pregătire fizică mai bună, în cadrul acestui club a fost deschisă Școala independentă de studiere a luptelor marțiale, antrenorul fiind Eduard Lipcin, brâul negru, I dan.

Ca urmare a debutului de succes a „vulturilor” la Regata Internațională de canotaj, desfășurată în această toamnă în orașul Kiev, s-a hotărât de a testa micii sportivi ai școlii luptelor marțiale.

Comisia de examinare a fost formată din Eduard Caramov, Lilian Curcudel (brâul negru, I dan), Victor Surlari (brâul negru, I dan), apropo, băștinaș al orașului Drochia, și președintele comisiei – Vladimir Tarasenco, maiestru, candidat al sportului în box și Kickboxer. Invitat special la examen a fost Vitalie Cuzub, directorul Școlii sportive din orașul Drochia.

– Examenul a decurs cu succes, – a menționat președintele comisiei, – copiii s-au prezentat la nivelul cel mai înalt, deși pentru ei acesta a fost primul test sportiv de așa nivel.

Emoțiile au fost mari, dar micii caratiști au demonstrat la maxim tot ce le-a insuflat antrenorul Eduard Lipcin. În viziunea mea, practicarea luptelor marțiale este o bună pregătire fizică și morală pentru tânăra generație, – a conchis Vladimir Tarasenco.

La finele testului sportiv, 7 copii au primit brâul galben și certificatul de gradul 5 kyu, iar 10 copii – brâul portocaliu și certificatul de gradul 4 kyu. Copiilor le-au mai fost înmânate și materiale video la această disciplină.

Cu premii speciale au fost desemnați: Dima Rotaru (pentru cea mai bună tehnică), Sașa Brighidin (pentru străduință, voință, tenacitate) și Ariana Grosu (simpatia comisiei de examinare).

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns