Parteneriatul are continuitate și durabilitate

Consiliul raional Drochia, de aproape 2 ani, cooperează productiv cu Primăria (Stadt) Oberhausen din Germania.

 

Drochia este unica localitate din țară care este inclusă în Programul MULTI, din care fac parte 15 țări. MULTI este cel mai mare schimb internațional de tineri la nivel local din Europa, la care pot participa persoane cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani din Oberhausen și țările partenere. Acest program are drept scop schimbul de experiență, colaborarea între tineri și implementarea bunelor practici.

În cadrul parteneriatului a fost implementat Proiectul Communal Corona Solidarity Package 2020, în valoare de aproximativ 25 mii Euro, finanțat de Engagement Global.

Datorită proiectului au fost achiziționate și transmise Spitalului raional Drochia „Nicolae Testemițanu”: 1 analizator hematologic, 1 defibrilator, 3 electrocardiografe, 7 monitoare de monitorizare a funcțiilor vitale și 1160 măști FFP2.

Medicii din Drochia și Oberhausen au făcut schimb de experiență și informații privind pandemia în cadrul a două videoconferințe on-line.

De asemenea, dorim să mulțumim Primăriei Oberhausen (și pompierilor) pentru donația a 7 aparate automate de ventilație (aparat respirator portabil Medumat Standart A), Stelei Golovatiuc (broker „Amazon Logistic” S.R.L.) pentru suport gratuit la perfecționarea actelor și procedurilor vamale și Marianei Roth (Solingen) pentru traducerea actelor.

Toată cooperarea dintre Oberhausen și Consiliul raional Drochia a fost facilitată de Marc Grunenberg, coordonatorul Programului MULTI, și subsemnatul.

Consiliul raional Drochia își exprimă recunoștința pentru ajutorul acordat. Aportul în calitate de ajutor sau donație înseamnă enorm de mult pentru instituția medicală, mai ales în contextul pandemiei COVID-19.

Colectivul de medici și asistente medicale este profund recunoscător pentru donație, pentru cadourile generoase, care le vor fi de un real folos în munca lor.

 

Ruslan BABIN, specialist principal, Serviciul politici investiționale din cadrul Direcției economie, construcții și politici investiționale

 

Lasă un răspuns