Lucrurile bune se întâmplă și pe timp de … ploaie!

 

În seara zilei de vineri, când la Drochia ploua cu găleata, IMSP „Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemițanu” a beneficiat de un lot de echipament medical, oferit cu generozitate de oameni cu inimă mare.

 

21 de paturi multi-funcționale, saltele, cărucioare pentru curățare, pungi cu cuverturi, cutii cu consumabile medicale au parvenit din partea Asociației Obștești CICD „PHOENIX”, președinte, Irina Rusanovschi. Acest gest generos se datorează parteneriatului dintre Asociația Obștească CICD „PHOENIX” și Stichting Social – Medische Hulpverleningaan OOST–Europa din Olanda și are menirea de a eficientiza activitatea medicilor în munca lor nobilă. Iar dotarea instituției drochiene cu acest echipament medical va ajuta la monitorizarea și tratarea pacienților din raionul Drochia într-un mod mai eficient și mai sigur.

Iurie Ostavciuc, vice-președintele raionului Drochia, prezent la acțiunea de transmitere a donației, a reiterat importanța acesteia și a mulțumit pentru acest gest, pentru contribuția substanțială în dezvoltarea sistemului medical local.

Cu o Diplomă de gratitudine din partea Consiliului raional Drochia și a președintelui Alexei Vasilean, care este și autorul proiectului, în semn de înaltă recunoștință a fost decernată Irina Rusanovschi pentru implicare, aportul adus în stabilirea relațiilor de parteneriat și posibilitatea de a beneficia de ajutor umanitar pentru IMSP „Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemițanu”. Iar drept urmare a discuțiilor s-a convenit asupra încheierii unui parteneriat de colaborare între Consiliul raional Drochia, IMPS „Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemițanu” și Asociația Obștească CICD „PHOENIX”, în persoana Irinei Rusanovschi privind dezvoltarea mediului socio-economic din raionul Drochia.

În acest context, mul-țumim cu recunoștință pentru susținerea și aportul personal necondiționat al Irinei Rusanovschi, deoarece IMSP „Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemițanu” a beneficiat de o importantă donație, ce are scopul de a salva vieți și de a fortifica capacitatea instituției pentru a răspunde la situațiile de urgență în sistemul de sănătate.

Iurie BABIN, director,

Spitalui raional „Nicolae Testemițanu”, Drochia  

Lasă un răspuns