Oricând sunteți așteptați să faceți un gest de binefacere

 

Campania Națională de donare voluntară a sângelui din anul curent durează până la 25 iunie. În cadrul ei sunt organizate diverse evenimente dedicate oamenilor, care donează sângele propriu pentru a salva viața altor persoane, aflate în risc.

 

La 14 iunie a fost și Ziua Mondială a donatorului de sânge. Oamenii, care realizează importanța acestui fapt, atât uman, cât și creștinesc, nu ezită să meargă să ajute oamenii care au nevoie de „picătura” noastră salvatoare de sânge, or, donarea de sânge susține ritmul vieții pe pământ.

Sângele este primordial atât pentru tratament, cât și pentru îngrijiri medicale de urgență, fiind utilizat pentru a prelungi și a îmbunătăți viața pacienților, care suferă de boli severe, precum și pentru proceduri medicale și chirurgicale complexe. În plus, sângele este utilizat pentru a trata răniții în situații de urgență, precum dezastre naturale, accidente, conflicte armate etc. și a salva viețile mamelor și a nou-născuților.

Centrul raional Drochia de Transfuzie a Sângelui acum desfășoară o campanie de donare, dar acest act generos rămâne actual în orice perioadă și oricând persoanele care sunt apte pentru a fi donatoare, se pot adresa la noi. Oamenii sunt încurajați să salveze vieți prin donarea activă de sânge și componente sanguine.

Mulți drochieni au dat curs îndemnului nostru. Cel mai activ, însă s-a dovedit a fi personalul medical, care, din propria practică, știe și înțelege importanța acestei donații salvatoare de vieți omenești. Unul din donatorii voluntari, care sistematic, la anumite perioade de timp, vine la Centrul de Transfuzie pentru a dona propriul sânge, este și Nicolae Rusu, vicedirectorul IMSP „Spitalul raional „Nicolae Testemițanu”, el fiind un bun exemplu pentru colegi și subalterni.

Campania de a face o faptă generoasă, de a dona sânge pentru a salva vieți omenești continuă, oricând sunteți așteptați să faceți un gest de binefacere pentru persoanele care au stringentă nevoie de sângele DVS sau de componente sanguine. Până la moment au donat sânge peste 140 de donatori.

Alexandru LEȘENCO,

șef, Secția Transfuzie a IMSP „Spitalul raional „Nicolae Testemițanu”

 

Lasă un răspuns