Întrevedere fructuoasă și promițătoare

Andrei Muraviov, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură din mun. Chișinău, a efectuat o vizită de lucru în raionul Drochia, unde s-a întâlnit cu Alexei Vasilean, președintele raionului Drochia.

 45bnh

La întrevederea de lucru a oficialităților a participat și Elena Russu, președinta A.O. „Comunitatea rușilor”, Drochia.

În cadrul dialogului, după prezentarea de către președintele raionului a informației despre situația social-economică a raionului Drochia, au fost abordate posibilitățile colaborării dintre unele instituții din raionul Drochia și din Federația Rusă în domeniul cultural, educațional, agricol, comercial-economic, precum și implementarea proiectelor de dezvoltare investiționale. Au mai fost discutate aspecte ce țin de reabilitarea și conservarea monumentelor în memoria eroilor celui de-al Doilea Război Mondial, schimbul de experiență între colectivele artistice din raion și Federația Rusă, stabilirea și dezvoltarea relațiilor de înfrățire cu orașe și regiuni din Federația Rusă.

Totodată, Alexei Vasilean a solicitat suportul Centrului Rus de Știință și Cultură din mun. Chișinău în achiziționarea din Federația Rusă a unui aparat geodezic, necesar pentru îmbunătățirea activității subdiviziunilor Consiliului raional Drochia, responsabile de domeniul agricol, relații funciare și cadastru.

Alexei Vasilean a salutat interesul directorului Centrului Rus de Știință și Cultură din mun. Chișinău pentru raionul nostru, exprimându-și dorința și disponibilitatea pentru intensificarea colaborării cu această instituție.

În incinta I.P. Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Drochia a urmat un eveniment artistic, în cadrul căruia au fost premiați elevii drochieni, participanți la concursul „Здравствуй, Россия!”.

Centrul Rus de Știință și Cultură din municipiul Chișinău a venit și cu o donație de carte pentru mai multe instituții de învățământ din raionul Drochia, în cadrul campaniei „Русская книга в подарок”.

Ludmila UNGUREANU

Lasă un răspuns