Odihnă și creativitate în plină vară

Vacanța Mare este destinată odihnei copiilor între anul de studii finisat și cel ce va să vină. Însă pentru persoanele îndrăgostite de frumos pauză nu prea există.

Astfel vreo 15 copii (numărul lor varia de la 13 la 18) au dorit să meargă la Studioul ART „Curcubeu”, manageri Victor și Ludmila Tetco, să urmeze și vara ore de creație. Părinții, desigur, au încurajat  această inițiativă. Și până la urmă nu a regretat nimeni.

liudmila tetco

Întâlnirile au fost diversificate, orele s-au desfășurat atât în grădina familiei Tetco, cât și în parc, la havuz, la Biserica „Sfântul Nicolae” din oraș, în alte locuri pitorești din localitate. Și tematica de fiecare dată era gândită în așa mod, ca să intereseze copiii: desen din natură, autoportret, modelare, decorațiune, desene executate cu stilouri cu gel sau în creion. Lucrările nu au fost eliberate copiilor la mână, dar au fost colectate de profesori pentru ca, la final, să le expună într-o expoziție originală.

Copiii, deși mergeau și ei în vacanță la bunici, la mare, la rude, manifestau interes și la întoarcere reveneau la studii, unde cu drag se ocupau de două ori pe săptămână. Cei mai activi au fost Daria Cebotari, Adrian Rusu, Kira Marcu, Anastasia Granevschi. „Celor, care au practicat arta frumosului în timpul verii, acum, în zilele de școală, le este mai ușor, mai captivant”, – spune Ludmila Tetco.

Lucrul de creație practicat în timpul verii la dorința copiilor și la susținerea părinților a avut efectele sale. A fost îmbinată de minune munca asupra lucrărilor cu odihna în mijlocul naturii sau la unele obiective interesante din oraș, cum ar fi Galeria de Arte, Sf. Biserică, parcul, havuzul etc., dar si la dezvoltarea intelectului personal.

Marcela VOVC

Lasă un răspuns