Alina a adus la Drochia medalia de argint

Alina Munteanu este o tânără elevă pasionată de engleză care-şi face studiile la IPLT „Mihai Eminescu” în an terminal. Pe lângă pasiunea pentru engleză, Alina mai este voluntară şi în cadrul ONU Moldova şi Ambasada SUA, iar alături de aceste activităţi reuşeşte să puna în practică şi să cultive şi alte hobby-uri pe care le are: public speacking, scriere creativă şi web design.

Alina Munteanu
Alina Munteanu

Alina Munteanu este o prezenţă obişnuită la olimpiadele de engleză, în anii 2017, 2018 şi 2019 participând chiar şi la Olimpiada republicană de engleză. Cel mai recent succes a fost obținerea medaliei de argint în cadrul Olimpiadei Internaționale Hippo English, olimpiadă care a fost creată în 2012 de trei profesori de engleză din Croația și un specialist de creare curriculară din Italia. Olimpiada a fost creată cu scopul de a umple un gol între evaluarea competențelor individuale gramaticale, creative și de discurs în cadrul olimpiadelor la limba engleză pentru vorbitori de limba a doua sau vorbitorii bilingvi. Alina Munteanu a aflat de această olimpiadă de la profesoara sa de engleză, Aliona Munteanu, iar experiența anterioară în ceea ce privește participarea la olimpiade i-a dat speranță și încrederea că poate reuși. Astfel, după ce a completat un formular de participare și a achitat o taxă de participare, a primit confirmarea că este admisă de la Asociația Profesorilor de limbă engleză din Moldova, asociație care a administrat local evenimentul și a coordonat etapa europeană. Anul acesta, olimpiada Hippo English s-a desfășurat în două etape, fiecare dintre ele evaluând diferite competențe, iar atunci când Alina a rămas unicul participant în etapa semifinală, elevei, împreună cu profesoara Aliona Munteanu, le-a fost destul de clar că va fi reprezentanta Moldovei la etapa europeană a olimpiadei.
Etapa Europeană a Olimpiadei Hippo English a avut loc pe 17 septembrie, în Rimini, Italia, iar participanții, toți proveniți din diferite țări europene, au fost cazați la Hotelul Sabrina timp de două zile. Chiar dacă a fost un concurs extrem de competitiv, având peste 20 de participanți în categoria Alinei de vârstă, aici s-au legat și prietenii frumoase, care vor lega participanții și dincolo de „hotarele” competiției. Astfel s-a întâmplat și cu prietenia pe care a legat-o Alina Munteanu, eleva drochiană, cu câștigătorul medaliei de aur, un tânăr din Ucraina. Tânăra de la IPLT „Mihai Eminescu” s-a clasat la doar două puncte distanță de punctajul obținut de tânărul din Ucraina.

Marcela VOVC

Lasă un răspuns