Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Pasiune devenită afacere – Glia Drochiană

Pasiune devenită afacere

0

După ce a devenit mamă a unui băieţel, Olga Cernobai, o tânără de 28 de ani şi-a descoperit mai multe talente: cântă în ansamblul folcloric „Busuoic”, scrie versuri, iar mai nou, creează diverse lucrări hand-made. Dintr-o simplă pasiune, acum şi-a creeat propria afacere.

Distribuie Știrea

Olga Cernobai

Olga Cernobai
Olga Cernobai

După ce a devenit mamă a unui băieţel, Olga Cernobai, o tânără de 28 de ani şi-a descoperit mai multe talente: cântă în ansamblul folcloric „Busuoic”, scrie versuri, iar mai nou, creează diverse lucrări hand-made. Dintr-o simplă pasiune, acum şi-a creeat propria afacere.

Povestea Olgăi Cernobai a început să prindă aripi după ce a finisat studiile universitare la Chişinău. Ca orice domnişoară îşi dorea familie şi o carieră.

În scurt timp Olga l-a cunoscut pe Sergiu, care, mai târziu, i-a devenit soţ. Împreună au ales să plece la muncă la Moscova, pentru a reuşi să îşi creeze o temelie, un viitor în Moldova. Banii au început să se adune, dar Olga nu se simţea pe deplin fericită, ceva îi lipsea… Şi-a dat seama că munca e muncă şi nu se sfârşeşte niciodată, astfel ea trebuie combinată cu lucrurile care pot să îţi creeze plăcere. Prima ideie a fost: „Dă, să îi fac o surpriză soţului!”.

Croşetă avea, aţă şi-a cumpărat şi s-a pus pe treabă. Fără scheme, fără lecţii video de pe youtube, a croşetat o jucărie care avea forma unui băieţel. Rezultatul i-a plăcut atât ei, cât şi soţului. Mândră că a reuşit a început să creeze şi alte lucruri.

Un alt obiect care mai târziu i-a adus succes, a fost „мешок счастие”, aşa l-a numit Olga. O pungă croşetată din aţă de bumbac pentru păstrarea infuziilor de ceai, plantelor aromatizante cum ar fi menta sau levănţica. Prietenii de familie au văzut că Olga e pricepută în crearea lucruruilor deosebite şi au început să-i facă comenzi pentru zile de naştere.

Reveniți acasă, la Drochia, a născut un băieţel şi şi-au zis: „Bine, rău, cum o fi, dar peste hotare nu mai pleacăm, se poate şi aici de trăit”.

Având voce bună, a mers să cânte în ansmablul folcloric „Busuioc”. Mai apoi şi-a mai descoperit un talent, cel de a scrie versuri.

Când are o oră, două libere, Olga pune mâna pe croşetă şi inventează lucrări noi. În perioada de vară, când sezonul nunţilor e în toi, la mare căutare sunt şampaniile „îmbrăcate” în mire şi mireasă. Astfel simplele sticle de băutură spumantă sunt transformate în adevărate capodopere de artă.

O provocare venită din partea prietenelor Olgăi a fost confecționarea coroniţelor din flori. Dintr-o simplă încercare, acum Olga are sute de coroniţe pentru toate gusturile. Diverse, inedite și frumoase, lucrurile create de ea i-au umplut casa.

Soţul şi întreaga familia au încurajat-o, îndemnând-o să nu se oprească, ci să continuie a crea lucrări manuale. Astfel, a ajuns ca mica pasiune să se transforme într-o afacere profitabilă. Acum are propriul său magazin care e deosebit de restul. Lucrările ei sunt parcă o expoziţie: cercei multicolori, coroniţe și buchete din diferite tipuri de flori, „hainuţe” pentru şampanie şi multe altele.

Acum, când, se pare, s-a stabilit bine în pasiunea și afacerea sa, Olga vine cu un sfat către toţi iubitorii de hand-made care doresc ca activitatea lor să nu fie doar un hobby ci o afacere:

  1. Asiguraţi-vă că există oameni dispuşi să plătească pentru ce oferi.
  2. Aminteşte-ţi, totuşi, că fără client nu ai o afacere, ci un hobby scump.
  3. Pregăteşte-te pentru ce-i mai rău, vor apărea obstacole neprevăzute, cheltuieli suplimentare, de aceea fă-ţi rezerve de bani, ca să nu intri în panică dacă nu îţi iese din prima.
  4. Planifică-ţi fiecare pas. Orice plan e mai bun decât nici un plan.
  5. Dacă nu ai priorităţi vizibile vei fi rapid îngropat în detalii nesemnificative.
  6. Asumă-ţi riscurile inteligent.
  7. Gândeşte şi acţionează rapid, nu aştepta să îţi cadă ceva din cer, căci nu se va întâmpla.
  8. Nu îţi fie frică, dacă ai un vis, tine-te cu ambele mâini de el, crede în el şi acţionează. Totul e posibil.

Cristina JITARU

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *