Păcătoşii

Înantea Sfintelor Paşti, fiecare creştin încearcă să devină mai bun…

Nici politicienii noştri nu fac o excepţie de la regulă. Ba, aceştia au început „a-şi purifica sufletele” hăt înaintea celorlalţi credincioşi. După ce „au postit” vreo 70 de zile de negocieri de la data validării alegerilor, deputaţii noştri „s-au mărturisit” în faţa alegătorilor cu un nou Guvern. Mai mult, aceştia au votat la funcţia de prim-ministru un blajin fără diplomă de bacalaureat, dar cu telefon(ie) mobil(ă) şi multe rude şi prieteni dornici de funcţii în Executiv.

Totuşi, nu toţi legislatorii au fost de acord cu „generozitatea” coaliţiei de guvernare şi a foştilor ateişti. Unii dintre ei, vădit indignaţi, deşi „s-au înfruptat” în timpul şedinţelor Parlamentului, până la urmă au făcut cam acelaşi gest ca şi cei pe care i-au criticat. Or, „la indicaţiile sponsorilor”, au decis să susţină la funcţia de başcan al Găgăuziei o simpatică proaspătă ex-comunistă, al cărei nume (n.r. Vlah) este „un termen utilizat pentru a desemna popoarele latine din Europa de sud-est: românii, aromânii, meglenoromânii şi istroromânii”…! În ciuda definiţiei, dar şi pentru a demonstra credinţă embargourilor, liderul acestor „răzvrătiţi politici”, în plin Postul Mare şi chiar în ziua alegerilor, a donat unei biserici din autonomie 50 mii de lei!… Probabil, întru iertarea păcatelor celor care i-au votat favorita!

Ei bine, după patru luni de „ciocnit ouă” pentru asigurarea „nevoiaşilor” cu funcţii de răspundere, parlamentarii noştri au ajuns la concluzia că nu au bani! Nu au bani nici pentru implementarea reformelor, nici pentru masa de Paşti. Şi dacă în primul caz aceştia au continuat să se împrumute de la europeni, în cel de-al doilea – au hotărât să ia de la moldoveni. Or, primele de Paşti de peste 900 mii lei de care vor beneficia deputaţii şi angajaţii Legislativului, vor fi achitate din buget! Şi asta în condiţiile în care cursul valutar este instabil, preţurile la alimente şi servicii comunale cresc, iar salariile şi pensiile sunt de câteva ori mai mici decât „subvenţiile” de sărbători ale deputaţiilor.

P.S. „Între păcătoşi, şiretenia e genialitate şi neruşinarea – vitejie”. (Nicolae Iorga)

Andrei BULGARU

Lasă un răspuns