Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Rezultate preliminare. Examenul de maturitate 2016 – Glia Drochiană

Rezultate preliminare. Examenul de maturitate 2016

0

Sesiunea de BAC 2016 s-a desfăşurat în perioada 3-21 iunie. În r-nul Drochia au fost înscrişi 310 candidaţi care au susţinut examenele de bacalaureat. Urmează perioada de contestări care se va desfăşura în intervalul 18-25 iulie. Ion Recean, şef, Direcţiei de Învăţământ, Tineret şi Sport Drochia, va urma cu mai multe detalii.

Distribuie Știrea

Ion Bulat

Ion RECEAN, șef, DÎTS Drochia
Ion RECEAN, șef, DÎTS Drochia

Sesiunea de BAC 2016 s-a desfăşurat în perioada 3-21 iunie. În r-nul Drochia au fost înscrişi 310 candidaţi care au susţinut examenele de bacalaureat. Urmează perioada de contestări care se va desfăşura în intervalul 18-25 iulie. Ion Recean, şef, Direcţiei de Învăţământ, Tineret şi Sport Drochia, va urma cu mai multe detalii.

— Pentru sesiunea de BAC 2016, câte centre au fost deschise?

— Au fost deschise două centre de BAC, tradiţională în I.P.Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” şi I.P.Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

— Câţi candidaţi au fost înscrişi la proba de limba română?

— În ambele centre au fost înscrişi 275 de aspiranţi la susţinerea probei de examen la limba română, dintre care 35 au fost candidaţi de la liceul rus.

— Cum a decurs examenul de bacalaureat în acest an faţă de anul precedent? Au fost încercări de plagiat?

— Sesiunea de BAC a decurs bine şi în acest an, au fost şi încercări de plagiat, dar cu părere de rău la un centru de BAC a fost depistat un elev care a încercat să fraudeze examenul şi ulterior a fost eliminat din sală. Deci, a rămas cu coadă la toate examenele şi deja le va susţine în anul următor.

— Bac-ul, numit „examen de maturitate” este o treaptă importantă în viaţa fiecărui absolvent, cum credeţi, liceenii depun tot efortul pentru a-l susţine?

— Cred că cei care au reuşit să susţină au depus un mare efort, dar cei care nu au depus efortul necesar, vor rămâne codaşi. Reieşind din rezultate, consider că nu tot timpul nota de la examen corespunde nivelului elevului care se pregăteşte, pentru că elevii mai chiulesc de la ore, având o pregătire superficială.

— Ce rezultate au fost obţinute în cadrul examenelor de Bac în r-nul Drochia?

— Rezultatele sunt în proces de prelucrare, după datele prealabile avem probleme, ca şi toată R.M., practic jumătate din elevi nu au susţinut proba la matematică. Urmează sesiunea repetată şi conform tradiţiei, elevii susţin mai bine proba din a doua încercare. Matematica şi engleza sunt obiectele la care elevii cel mai adeseori pică. La profilul umanist, la istorie, din 130 de elevi, numai 12 nu au susţinut examenul, marea majoritate sunt cei care au venit din anii precedenţi, nefiind bine pregătiţi. Cei care au lucrat alături de profesori, au obţinut rezultatele bine meritate. Avem elevi care au luat note de 10 la limba franceză, geografie, istorie şi chiar şi la matematică, toate fiind examene la solicitare.

— Ce sfaturi le-aţi sugera absolvenţilor în privinţa „examenelor de maturitate”?

— Pe parcursul celor trei ani de liceu să depună tot efortul şi toată străduinţa, ca în final să susţină cu brio toate examenele.

Ala GUSAC,
studentă, jurnalism și științe ale comunicării, USM

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *