Modernizarea serviciului de reabilitare medicală

 

Recent, în incinta IMSP „Centrul de Sănătate Drochia „Anatolie Manziuc” și-a început activitatea Cabinetul de kinetoterapie din cadrul Serviciului de Reabilitare Medicală și Medicină Fizică, deschis pentru prima dată în raionul Drochia, ce acordă servicii și tratament de reabilitare pacienților întregului raion.

 

Birourile Cabinetului de kinetoterapie au fost reparate în stil modern, sunt dotate cu echipament performant, de calitate, ce corespunde cerințelor actuale: spalier, covor rulant, bicicletă ergometrică fitness, banchetă de gimnastică, dispozitiv pentru mișcări pasive ale membrelor inferioare. În cabinetul de kinetoterapie activează asistentă medicală de kinetoterapie cu categorie superioară în specialitate. Procedurile sunt prescrise de către medicul fizioterapeut, astfel, pacienții pot beneficia de servicii medicale de calitate, prin intermediul medicilor de familie.

Modernizarea Serviciului de Reabilitare Medicală și Medicină Fizică reprezintă un eveniment important pentru IMSP „Centrul de Sănătate Drochia „Anatolie Manziuc”,  el implică creșterea calității actului medical, tehnici de tratament moderne la standarde europene. Astfel, pacienții vor putea beneficia atât de comfort, cât și de servicii medicale performante și de înaltă calitate.

Serviciul de  Reabilitare Medicală și Medicină Fizică acordă asistență medicală de reabilitare populației întregului raion, la nivel de asistență medicală primară, pentru populația de toate vârstele cu disfuncționalități și dizabilități în urma bolilor acute, cronice, accidente.

Persoanele asigurate, conform Programului unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală, beneficiază gratis de asistență medicală de reabilitare, dar prin trimiterea de la medicul de familie și la prescrierea medicului fizioterapeut din cadrul IMSP CS Drochia.

Serviciile de fizioterapie și reabilitare medicală cu metode fizice, pentru persoanele asigurate includ:

*electroterapia fototerapia,

* terapie cu energie mecanică,

* kinetoterapia individuală și în grup,

* masajul curativ în paralezia spinală la copii și adulți.

Persoanele neasigurate pot beneficia de serviciile date contra plată.

Ținem să mulțumim celor implicați în reușita acestui proiect: conducerii IMSP „Centrul de Sănătate Drochia „Anatolie Manziuc”, șefă Emilia Lopatenco, pentru inițiativă și implicare, găsirea soluțiilor, a investițiilor pentru fondarea și dotarea tehnico–materială a cabinetului de kinetoterapie.

Scopul de bază a celor implicați în reabilitarea medicală și medicina fizică este menținerea maxim posibilă a sănătății și calității vieții pacientului.

Dina COBAN,

medic fizioterapeut, IMSP „Centrul de Sănătate Drochia „Anatolie Manziuc”

 

Lasă un răspuns