Supra atenţie la trafic

În 2019, până la momentul actual, pe teritoriul raionului Drochia au fost înregistrate 249 accidente rutiere, dintre care 36 se înscriu la categoria „grave”. În urma acestor accidente 4 persoane au decedat şi altele 39 s-au ales cu diverse traumatisme.

Verificare în traseu
Verificare în traseu

Iarna se mai lasă aşteptată, dar oricum va veni la „datorie, că nu poate s-o mănânce lupul. Astfel că este cu cale să reamintim recomandările pentru participanţii la trafic în perioada rece a anului.
Întâi de toate: STOP stare de ebrietate la volan!
Pornind la drum, conducătorii auto trebuie să se informeze despre starea meteo pe traseul ce urmează să-l parcurgă şi să aibă grijă de echiparea corespunzătoare a automobilului.
Păstrarea unei distanţe mai mari decât cea obişnuită faţă de autovehiculele din faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare sunt, de asemenea, reguli importante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. În asemenea situaţii este necesar să se păstreze calmul şi să nu fie blocate intersecţiile.
Nici într-un caz nu trebuie să se apeleze la depăşirea unei coloane de autovehicule în lipsa unei vizibilităţi clare. În aceste cazuri asigurarea în succesul manevrei trebuie să fie una temeinică.
Conducătorii auto trebuie să activeze farurile de întâlnire şi luminile de ceaţă.
O atenţie deosebită trebuie atrasă adaptării vitezei şi evitării depăşirilor neasigurate.
Pietonii trebuie să traverseze strada doar la trecerile marcate, dar şi în aceste cazuri este necesar să se asigure de faptul că li se cedează traversarea.
Reţinem, atenţia la trafic în timpul perioadei reci, cu toate caracteristicile ei, trebuie să fie dublă, dacă nu chiar triplă.

Grigore TIGHINEANU, comandant de grupă, Inspectoratul Naţional de Patrulare, IGP

Lasă un răspuns