„Învăț să fiu OM de la mama și tata”

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului „Prevenirea violenței asupra copilului prin implicare comunitară”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, cu susținerea financiară a Fundației Oak.

jocuri distractive

 

Instituția Publică Gimnaziul „Victor Coțofană”, în parteneriat cu AO DROM ANGLE din satul Chetrosu, reprezentată de administratoarea Varvara Duminica, în perioada februarie-iunie, curent, a implementat Proiectul „Învăț să fiu Om de la mama și tata”. Prin acest proiect am pus accentul în abordarea unei probleme actuale – implicarea insuficientă a taților în educația copiilor.

Obiectivele proiectului: formarea deprinderilor de implicare mai eficientă în procesul de îngrijire și educație a copiilor, promovarea realizarii egale a responsabilităților familiale ale ambilor părinți și dobândirea abilităților de relaționare pozitivă cu copiii lor, care, de multe ori, așteaptă ca părinții să le acorde atenția necesară.

Punctul de pornire au fost chestionarele realizate cu mamele, tații și copiii. Analiza chestionarelor ne-a ajutat la selectarea activităților, propuse spre realizare cu familiile identificate. Astfel au fost realizate activități psihosociale  cu tematica „Egalitatea de gen”, dezbateri, concursuri distractive, ergoterapie, fondat Teatrul social „Tată, hai să ne jucăm”, Conferință de totalizare „Învăț să fiu Om de la mama și tata” și altele

În cadrul Conferinței din 20 iunie am concluzionat efectul benefic al activităților, al interacțiunii, prin diferite metode, a mamelor și taților cu copiii lor proprii, dar și faptul, că proiectul a avut un impact pozitiv asupra familiilor care au fost implicate în activități. Mulți și-au expus doleanțele, că ar dori să mai participe și pe viitor la astfel de activități de formare, după părerea lor, pe cât de interesante, pe atât de utile.

Elena Novac, coordonator de proiect, director al IP Gimnaziul „Victor Coțofană”, s. Chetrosu

Lasă un răspuns