Ion RECEAN: „BAC-ul 2021 s-a desfășurat fără incidente”

Prima sesiune de bacalaureat din anul 2021 a fost încheiată recent. Care sunt rezultatele și în ce condiții a fost desfășurată sesiunea pe timp de pandemie, aflăm de la Ion Recean, șeful Direcției Educație a raionului Drochia.

– Domnule Recean, câți elevi au fost admiși anul acesta pentru a susține sesiunea de bacalaureat?
– Anul acesta am avut 252 candidați la susținerea examenelor de BAC, dintre care 194 au promovat examenele, iar restul – 54, au fost respinși, fiind apreciați cu note negative.
– Din câte instituții ale raionului au venit elevii să susțină examenele în cele două centre de bacalaureat?
– Absolvenții au venit din 7 instituții de învățământ, plus, anul acesta, în premieră, am avut și candidați la susținerea bacalaureatului de la Colegiul de Studii Integrate „Constantin Stere”.
– Iar gradul de promovabilitate pentru fiecare din aceste instituții a fost…?
– Eu consider, că avem rezultate bune. Cele mai bune succese pe instituții au fost la IPLT „B.P.Hașdeu”, unde, din 92 de absolvenți, 85 au promovat examenele. Foarte aproape se situează și IPLT „Mihai Eminescu” și IPLT „Ștefan cel Mare”, cu 35 din 40 și, respectiv, cu19 din 25 absolvenți care au susținut sesiunea curentă de BAC. Avem rezultate bune și la LT „Ion Creangă”, Popești, cu 10 absolvenți promovați din cei 15 înregistrați. Cu regret, rezultate slăbuțe sunt la Colegiul de Studii Integrate „C. Stere”, unde gradul de promovabilitate este de 42,3% , sau 11 absolvenți promovați din cei 26 admiși la sesiunea de bacalaureat.
– Fără îndoială, ați avut și rezultate frumoase, ce merită a fi menționate.
– Cu siguranță, iar asta ne dă aripi și ne face mai încrezători în viitor. Avem o elevă de la LT „B.P. Hașdeu”, Cătălina Baidauz, care a susținut toate examenele din această sesiune cu nota 10. Ne bucură foarte mult și rezultatele celor 45 de elevi care au susținut examenele pe 8 și 9.
– În acest an al pandemiei globale, sesiunea de bacalaureat s-a desfășurat diferit comparativ cu anii precedenți?
– A fost, fără îndoială, o sesiune diferită. Elementele diferite au fost măștile purtate de absolvenți și de cadrele didactice, dezinfectantele, dar cu acestea elevii sunt deja obișnuiți și nu le mai percep ca pe un disconfort.

Marcela VOVC

Lasă un răspuns