Cătălina Baidauz, eleva din Drochia cu nota 10 pe linie la BAC

Examenele de bacalaureat sunt, în fiecare an, o provocare și primul examen al maturității pentru proaspeții absolvenți. Cătălina Baidauz de la LT „B.P. Hașdeu” a fost printre acei tineri care au susținut acest prim examen cu brio, fiind apreciată, la toate disciplinele, cu nota 10.

Catalina Baidauz

Drumul succesului pentru Cătălina a început cu mult mai devreme, eleva fiind o participantă activă la multe olimpiade organizate în orașul natal, dar și olimpiade republicane, cum ar fi Olimpiada on-line la Limba și Literatura Română, organizată de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, la care tânăra s-a ales cu locul II. Dar și anii anteriori, clasele a X-a și a XI-a, au fost încununați de succese la diverse olimpiade și concursuri raionale și naționale, astfel că, atunci când a primit vestea obținerii notei de 10 la toate examenele de bacalaureat, Cătălina nu a fost extrem de surprinsă. A fost însă extrem de emoționată, astfel, că la primirea excelentei vești, tânăra a izbucnit în lacrimi de fericire, nevenindu-i să creadă că totul a luat sfârșit, iar anii de străduințe și pregătire s-au terminat atât de frumos.
Cătălina este exemplul tânărului frumos și responsabil, care nu crede în minuni, și, mai ales, știe că doar prin muncă proprie poți ajunge pe culmile succesului. Urmând acest crez, absolventa a ales să nu urmeze niciun fel de cursuri de pregătire pentru BAC sau ore adăugătoare, fiind sigură că munca pe care a depus-o în cei trei ani de studiu în cadrul liceului va fi suficientă pentru a-i asigura succesul la examenele finale. Iar rezultatele sale excepționale au fost confirmate și prin faptul, că a fost eliberată de la examenul de limba engleză, ea asigurându-și nota 10 din oficiu prin susținerea anticipată a testului Cambridge.
La fel ca alți tineri de excelență din țara noastră, și Cătălina are planuri mari pentru viitor, numai că, din păcate, acestea nu sunt legate de Moldova. Tânăra se visează studentă internațională, dorind să-și continue studiile în România, unde, probabil, va străluci prin rezultate la fel de frumoase.
Marcela VOVC

Lasă un răspuns