Maia Sandu în vizită de lucru la Drochia

La 27 iulie, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru în raionul Drochia. Pe agenda de lucru au fost incluse mai multe întruniri, cu participarea președintelui raionului, Alexei Vasilean, a reprezentanților APL, CR Drochia, primari, agenți economici, cetățeni, personalul medical.

Maia Sandu

În incinta Casei raionale de cultură, președintele Maia Sandu a fost primită călduros de toți cei prezenți la întrunire, iar reprezentanții Consiliului raional Drochia, primarii unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi din raion, directorii de școli și grădinițe și alți reprezentanți ai administrației publice locale, au avut posibilitatea să-și facă cunoscute cele mai stringente probleme și să-și facă auzite doleanțele. De asemenea, președintele raionului, Alexei Vasilean, a solicitat suportul președinției în soluționarea problemelor ce țin de scutirea plății pentru achitarea unui împrumut contractat de Consiliul raional Drochia în anul 2009, împrumut ce împiedică rezolvarea altor probleme urgente. Alexei Vasilean a solicitat, în numele drochienilor, ca susținerea testelor pentru obținerea permisului auto să fie făcută în orașul Drochia. Problemele abordate în cadrul întrunirii cu reprezentanții administrației publice vizează revederea formulei de finanțare a instituțiilor de învățământ, acoperirea din Bugetul de Stat a cheltuielilor ce țin de reparațiile capitale ale sediilor instituțiilor de învățământ și cultură, implementarea proiectelor de construcție a sistemelor de apeduct, gazificare, canalizare, precum și în domeniul managementului deșeurilor, revederea sistemului de impozitare în agricultură, etc.
După întrunirea cu reprezentanții admi-nistrației publice locale, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere și cu agenții economici, întrevedere desfășurată în sala de ședințe a Consiliului raional. Aici, agenții economici din raion au discutat cele mai arzătoare impedimente în activitatea pe care o desfășoară, exprimându-și speranțele în venirea unor vremuri mai bune pentru breasla pe care o reprezintă.
În urma vizitei, pe care a intreprins-o Maia Sandu în raionul Drochia, nu a fost neglijat nici sectorul medical, agenda de lucru a președintelui Republicii Moldova cuprinzând și o întrunire cu conducerea Spitalului raional, cu șefii de secții și șefii centrelor de sănătate din raion, precum și cu alți lucrători medicali. Întrunirea a fost ținută în incinta IMSP Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemițanu”.
După vizita de lucru, efectuată în raionul Drochia, președintele Maia Sandu a declarat, pe o rețea de socializare: „Astăzi am fost la nord, la Drochia. Acum, după alegeri, doleanțele oamenilor trebuie să se materializeze în acțiuni concrete ale viitorului guvern, iar întâlnirile pe care le avem în satele și orașele Moldovei ne ajută să ne facem o imagine mai bună despre așteptările cetățenilor. Am discutat despre prioritățile imediate ale țării cu primari și lideri de întreprinderi agricole din raionul Drochia, cu profesori și medici. Sunt convinsă că, împreună, vom putea schimba lucrurile în bine. Să facem ordine în țară și să pornim proiecte pentru dezvoltarea comunităților, cu accent pe infrastructură, agricultură competitivă și reducerea impactului schimbărilor climatice, educație și sănătate.
Oamenii au mers la vot pentru ordine și dreptate, pentru o viață mai bună. Pentru a realiza aceste lucruri este nevoie de mult efort și corectitudine de la fiecare dintre noi, de la fiecare instituție a statului, la nivel central și local”.
Ludmila UNGUREANU

Lasă un răspuns