„Roșii de culoare Roz – dulci, suculente și sănătoase”

Ion și Irina Chiprisean fac o familie tânără de profesori, dar și-au găsit vocația și în alte ocupații, care le aduc nu doar stabilitate financiară, dar și o satisfacție sufletească deosebită.

212239478_

Locuiesc la Sofia, Irina este angajată la instituția de învățământ din localitate. Ion, însă, face naveta de la Sofia la Drochia, fiind angajat ca profesor la IPLT „Mihai Eminescu”, și invers.
În mai multe vizite la diverse evenimente la această instituție de învățământ am văzut ce atitudine nutresc discipolii, mai ales absolvenții, față de acest profesor tânăr, activ, harnic, ingenios, amabil și care prețuiește vârsta copiilor.
Dar nu despre asta am vrut să vă relatez, dar despre faptul, că acești doi tineri dezvoltă o afacere profitabilă. Deși mulți sunt de părerea, că agricultura nu prea aduce beneficii, Ion nu prea ar fi de acord cu această afirmație. Ceea ce fac ei, este pornit din suflet, nu din datorie: cresc legume de calitate superioară. Au construit și o seră, pun pe piață primele căpșune, care îmbie cumpărătorii mai întâi prin aspect, apoi prin gust. Acum în toi sunt roșiile, de diferite specii, pe care chiar producătorii le reclamează: „Roșii de culoare Roz – dulci, suculente și sănătoase”. Da, așa este producția lor, fiindcă e crescută cu dragoste și multă trudă, cu implicare și respectând toate cerințele agrotehnice.
Ion Chiprisean este și consilier în Consiliul sătesc. Voind se aflu despre această parte a activității lui, i-am telefonat pe Veaceslav Magaleas, primarul satului Sofia: „Ion este un băiat foarte harnic, le reușește pe toate. În calitate de consilier este activ, pune în discuții chestiuni serioase, probleme, își apără punctul de vedere, vine cu propuneri constructive. Mai mult ca atât, este un agricultor talentat, muncește mult, dar obține și rezultate frumoase. L-am primit ca membru al GAL-lui „Valea Cuboltei”. Iar acum, recent, a depus și cerere de finanțare în cadrul Grupului de Acțiune Locală.”
Cum de reușesc acești doi tineri, care mai au și familie, și copilași mici, să facă față peste tot. Orice muncă, ca să dea rezultate frumoase, cere implicare profundă. Irina cu Ion își programează timpul ca să le ajungă, iar ceea ce fac, pornește din suflet și este făcut tot cu suflet. Acest fapt le salvează orice ocupație. „Prin muncă omul e slăvit, sunteți o familie de gospodari și oameni muncitori, de la pământ” – astfel îi caracterizează și colegii de breaslă.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns