Oficial! Sofianul Ştefan RĂILEANU participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Arbitrul moldovean Ştefan Răileanu a fost desemnat de către Federația Internațională de Taekwondo WT (World Taekwondo) să oficieze partidele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo ce se desfășoară în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Cu primarul 2

Cu această fericită ocazie, Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo WT din Republica Moldova, a mers la Școala sportivă specializată din satul Sofia, Drochia, pentru a-l felicita pe acest specialist de un talent incontestabil. Reamintim că, în mod surprinzător, Ştefan Răileanu cu un an în urmă, s-a mutat împreună cu familia în această localitate pitorească, unde a și deschis o secție de taekwondo în cadrul Școlii sportive. Ceva mai devreme, în 2019, dumnealui s-a învrednicit de titlul „Cel mai bun arbitru la Campionatul Mondial de taekwondo”, desfășurat la Manchester, Marea Britanie, turneu la care a avut o prestație cu adevărat impecabilă. De remarcat, că la Jocurile Olimpice de la Tokyo oficiază doar 30 de arbitri din toate colțurile lumii, iar faptul că Ştefan Răileanu face parte din această elită este unul extrem de îmbucurător și onorabil.
Ștefan Raileanu anterior a activat în calitate de director al unei școli sportive din Chișinău. Însă stelele, cu ajutorul Celui de Sus, a oamenilor generoși, înțelepți, buni la suflet și cu idei de perspectivă, s-au aranjat în așa mod, încât Ștefan s-a pomenit în satul Sofia și cu traiul, și cu munca. Aici, spre norocul lui, gimnaziul nr. 2 era liber și primăria i l-a oferit pentru a deschide o secție de taekwondo. Dacă a fost corectă alegerea sa ori nu vorbesc deja rezultatele – secția este viabilă, băieții și fetele, care se ocupă aici, sunt încântați, posedă deja și tehnica pentru începători. A rămas satisfăcut și Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo WT din RM, după ce a fost într-o vizită de lucru. Drept apreciere a promis, că va contribui, aici, la Sofia, la deschiderea unei școli regionale de taekwondo pentru întreg nordul Moldovei, deoarece condiții sunt foarte bune. Iar succesele, desigur, urmează, ele vor veni neapărat.
Soția Elena, este angajată la IET din sat, acum fiind în concediu de maternitate. Dar nu stă fără treabă, a deschis o secție de fitness și acordă sofienilor, împreună cu soțul, servicii pentru sănătate, apreciate foarte mult de sofieni. Doritori de a se înscrie în ambele secții sunt mulți, sofienii doresc din tot sufletul să fie bravi și frumoși la chip, să se îngrijească de sănătatea lor și de modul de viață. Iar aceste două secții minunate le oferă o rară posibilitate, o șansă unică chiar în sat, la baștină.
Cor. „GD”

Lasă un răspuns