Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
„Zestrea Nordului” adunată la Pelinia – Glia Drochiană

„Zestrea Nordului” adunată la Pelinia

0

Stadionul din centrul s. Pelinia deveni o veritabilă Casă Mare

Devine deja o tradiţie frumoasă organizarea festivalurilor în localităţile raionului, un prilej de a primi oaspeţi de pretutindeni, dar şi de a primeni localitatea pentru întâmpinarea oaspeţilor, a pregăti cele mai selecte numere artistice.

Stadionul din centrul s. Pelinia deveni o veritabilă Casă Mare
Stadionul din centrul s. Pelinia deveni o veritabilă Casă Mare

Duminică, 18 august, stadionul din centrul satului Pelinia, unde s-a desfășurat Festivalul zonal „Zestrea Nordului”, deveni o adevărată Casă Mare. Oaspeţii sosiţi la sărbătoare au fost salutaţi de primarul Titus Sărăteanu. Mesaje de felicitare au adresat și alți invitați la festival, după care, cei prezenți la sărbătoare s-au prins la Hora Neamului. Spectacolul muzical a început cu evoluarea Ansamblului folcloric de bărbați „Balada” din s. Pelinia, conducător artistic Petru Chilari. Apoi colectivele artistice din Drochia, Sângerei, Râșcani, Ocnița, Florești, or. Bălți, Botoșani, România, Ansamblul de familie Dascăl din Chișinău, dar și colectivele artistice din Pelinia „Balada”, „Busuiocul”, „Pelinița”, „Haiduceii”, „Senioritele” au cucerit publicul cu adevărate perle folclorice, cântece de joc și de voie bună.
Festivalul „Zestrea Nordului”, un eveniment frumos din nordul republicii, a continuat cu evoluarea de excepție a Fanfarei „Hasnaș” din Hăsnăşenii Mari, conducător Andrei Arhirii, câștigătoarea Premiului Mare la Botoșani, România. Şi Ansamblul de dansuri „Grație” din s. Maramonovca a adus folclorul autentic local pe scena festivalului.
Ca întotdeauna, nici un eveniment în raionul Drochia nu e conceput fără Ansamblul folcloric „Busuioc” din or. Drochia, dirijat cu mult suflet de Galina Pavalencu, el deja câștigându-şi un nume răsunător în topul colectivelor folclorice din republică.

Ala BUGAI,
Direcţia cultură, turism, tineret şi sport Drochia
Foto Veaceslav VĂZDĂUȚANU

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *