Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Ziua Pedagogului – puțin altfel, nu ca de obicei – Glia Drochiană

Ziua Pedagogului – puțin altfel, nu ca de obicei

0

La 5 octombrie, în fiecare an, tradițional, este sărbătorită Ziua Mondială a Educației și a Profesorului, cu ședințe, careuri, întruniri, întâlniri etc. Anul acesta, Primăria orașului Drochia a avut o idee genială și, urmând-o, a făcut un noian de surprize plăcute pentru modelatorii de destine ale copiilor din oraș.
Interlocutoarea noastră este Nina CERETEU, primara de Drochia.

 

– Dna primar, cine este autorul acestei idei, chiar neobișnuită și foarte frumoasă?
– Nu fără mândrie am să recunosc, că îmi aparține. Anii anteriori aveam mai multe replici de la dascăli că nu am făcut așa sau altfel, că nu au fost luate în seamă toate cadrele, că am organizat vreun eveniment doar pentru reprezentanți, nu întreg colectivul, și tot așa. Anul acesta, dacă primăria a fost oarecum „ocolită” și nu a fost invitată la ședința solemnă raională a pedagogilor, când pe teritoriul orașului activează 16 instituții educative, atunci ne-am gândit să organizăm Ziua Pedagogului altfel, nu ca de obicei.
– Ați reușit să uimiți nu doar cadrele didactice, a căror săbătoare era în deplină desfășurare, dar și pe unii locuitori ai orașului, care au văzut angajații primăriei cu buchete enorme de crizanteme albe, deplasându-se spre instituțiile cu destinație educativă.
– Am convenit prealabil cu managerii, directorii, conducătorii, șefii grădinițelor, școlilor și liceelor, a instituțiilor educative și le-am propus să înainteze din colectivele lor listele a câte 5-6 membri, cei mai activi și cu performanțe deosebite, pentru a le pregăti diplome. Concomitent, ne-am informat pentru care oră, la 5 octombrie, au programat festivitățile în colectivele pe care le administrează.
– Astfel, ați făcut un grafic de deplasare, pentru vizite.
– Exact. La IPLT „B.P.-Hasdeu”, de exemplu, am fost la ora 9.00, la IPLT „Ștefan cel Mare” – pe la ora 10, la o recreație, la IPLT „Mihai Eminescu” – la 11.00.
– Câte colective ați reușit să vizitați?
– 5 instituții de educație timpurie, 5 instituții de învățământ, dar și Școala de muzică, Școala de Artă pentru copii, Centrul de creație a Copiilor, Colegiul de studii integrate „Constantin Stere”, Școala sportivă, Școala profesională.
– Flori pentru fiecare pedagog?
– Mai întâi am înmânat diplomele de gratitudine, apoi, fiecărui membru al colectivului – câte o crenguță mare și frumoasă de crizantemă albă, desigur, însoțite de mesaje de felicitare și de recunoștință pentru munca ce o desfășoară cu abnegație, cu eroism și chiar stoicism, asigurând tânăra generație cu noi, profunde și necesare cunoștințe, pregătindu-i astfel de drumul larg al vieții. Și pentru urmele frumoase pe care le lasă în sufletul și destinul copiilor.
– Sper, că și DVS ați primit o satisfacție de la aceste întâlniri, fiind o experiență admirabilă și utilă pentru viitor.
– Am rămas și noi satisfăcuți când am observat, că ochii le sclipeau, iar fețele le radiau de bucurie de la surpriza neașteptată. Mai târziu am primit și multe mesaje de recunoștință. Când te întâlnești cu persoana față în față observi emoțiile altfel.
– Întotdeauna o idee, gândită și realizată frumos, lasă urme în destinele oamenilor.
– Aveți dreptate, loc pentru idei bune și realizări pe potrivă întotdeauna este, principalul e să ne-o dorim. Doar bunele practici includ realizări, studii de caz, profiluri, schiție și multe alte experiențe, care au generat succese în orice domeniu, însă în educație – cu prisosință, ele fiind îndreptate la educarea generațiilor în creștere, viitorul societății noastre. Acestui domeniu suntem obligați să-i acordăm atenție și susținere maximă.
A dialogat
Valentina CEBOTARI

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *