Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Prin talent promovează valori naționale și locale – Glia Drochiană

Prin talent promovează valori naționale și locale

0

Două voci din Moldova, Cătălina Gopșa și Ionela Stînă, au adus acasă premii valoroase de la Concursul Național al Interpreților Cântecului Folcloric „Tamara Ciobanu.” Cătălina, elevă la Școala de Arte din Pelinia, a obținut Locul III, iar Ionela, reprezentând Drochia, a câștigat Premiul I. Amândouă au demonstrat că muzica populară e o parte vie și frumoasă a sufletului lor.

Cătălina GOPȘA
Ionela STÎNĂ

Doine, cântece de leagăn, de ritual și colinde au răsunat zilele acestea pe scena Concursului Național al Interpreților Cântecului Folcloric „Tamara Ciobanu,” un eveniment ce aduce laolaltă oameni de toate vârstele, uniți de dragostea pentru folclor. Ajuns la ediția a 18-a, concursul a reunit 35 de participanți, fiecare interpretând cu pasiune melodii care păstrează vie moștenirea tradițiilor românești.
Printre cei care s-au remarcat se numără Cătălina Gopșa, din Pelinia, și Ionela Stînă, din Drochia. Cătălina a obținut locul III, iar Ionela a câștigat locul I, fiind aplaudate pentru autenticitatea și emoția cu care au interpretat. În spatele acestor premii stau ore întregi de pregătire, iar meritele lor sunt completate de sprijinul profesorilor îndrumători, Nina Rîciu și Nicoleta Bacuş. Cu dedicație și răbdare, cele două profesoare le-au îndrumat pe fete să atingă acest nivel, insuflându-le dragostea pentru folclor și încrederea de a evolua pe scenă.
Munca susținută și talentul acestor tinere au fost primite cu bucurie și mândrie de comunitățile lor, care le-au felicitat călduros pentru rezultatele obținute. Fiecare premiu câștigat este o dovadă că muzica populară continuă să inspire, să emoționeze și să apropie oamenii.
Concursul, înființat în 1989, poartă numele marii cântărețe de operă și muzică populară Tamara Ciobanu, născută pe 22 noiembrie 1914, în satul Berezlogi, județul Orhei. Astfel, ediție de ediție, evenimentul contribuie la păstrarea și promovarea valorilor românești, iar tinerii artiști, precum Cătălina și Ionela, duc mai departe cântecele care ne definesc moștenirea culturală.

Cor. „GD”

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *