Caz șocant, la Drochia: Corpul neînsuflețit al unui băiat de 13 ani a fost extras de salvatori dintr-un bazin acvatic

Cadavrul unui minor în vârstă de 13 ani a fost extras de salvatori dintr-un rezervor pentru irigare din apropierea localității Sofia raionul Drochia.

Cazul a fost înregistrat pe 21 mai la ora 15:30. Potrivit primelor informații băiatul împreună cu încă doi prieteni de aceeași au mers la scăldat. Acesta a intrat în apa bazinului și s-a scufundat, dar nu a mai ieșit la suprafață. Panicați cei doi minori rămași la mal au mers în sat după ajutor. Un bărbat a încercat să-l caute însă fără rezultat. La fața locului au fost alertați salvatorii care au reușit să recupereze cadavrul băiatului în aceeași zi, la ora 16:32. transmite TV6 https://tv6.md/ro/2023/05/22/caz-socant-la-drochia-corpul-neinsufletit-al-unui-baiat-de-13-ani-a-fost-extras-de-salvatori-dintr-un-bazin-acvatic/

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. În contextul celor relatate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri fără supraveghere. Mai mult, salvatorii îndeamnă oamenii să opteze pentru bazine acvatice amenajate cu stații de salvare destinate agrementului și nici într-un caz în bazine și rezervoare pentru irigare.

Pentru evitarea situațiilor de risc, persoanele sunt îndemnate să fie prudente și să nu înoate în iazuri, lacuri și râuri necunoscute. De la începutul anului 2023, 18 persoane inclusiv 2 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *