Copilărie, ești viață plină de magie

0

Astfel a fost genericul concertului din 26 mai, curent, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Evenimentul cultural a fost organizat de către Centrul de Creație a Copiilor, sub egida Direcției Educație a Consiliului raional Drochia, pentru a celebra o sărbătoare cu dublă semnificație: evaluarea activității pe parcursul anului de studii 2022-2023 și Ziua Internațională a Copilului.

Sala Centrului de Cultură și Tineret, unde s-a desfășurat evenimentul, a devenit neîncăpătoare, adunând discipoli ai Centrului de Creație, însoțiți de colegi, părinți și mentori. A fost o sărbătoare de zile mari, ce a scos la lumina zilei cele mai faimoase colective în cadrul programului artistic cu genericul „Copilărie, ești viață plină de magie”.
Festivitatea a fost onorată de prezența oaspeților de onoare: Nina Cereteu, primara de Drochia, Ion Recean, șef, Ala Steliman, șefă-adjunctă, Valentina Romanciuc, Silvia Reșetnic și Vera Flocea, specialiste principale, toți de la Direcția Educație, profesori și conducători de cerc ai Centrului de Creație.
Buna organizare a evenimentului a fost asigurată de profesorii centrului, dar și de discipoli, fiind o echipă unită și responsabilă, ghidați cu mult har de Tamara Cucuietu, directoarea instituției. Se spune că un manager bun este cel, care te face ca lucrurile mai grele să-ți pară ușoare. Un astfel de manager știe să-și motiveze colegii pentru a face lucruri unice, minunate, demne de lauda și aprecierea tuturor. În acea zi rezultatul muncii timp de un an și-a găsit expresia îîn cadrul concertului de evaluare a activității anuale.
Un cuvânt de salut a adresat gazda evenimentului, Tamara Cucuietu, care a felicitat pe toți cei prezenți cu Sfânta sărbătoare de Ispas (celebrată cu o zi înainte), cu Ziua Internațională a Copiilor, 1 iunie, mulțumind întregului colectiv de profesori și conducători de cerc pentru contribuția plină de sacrificiu în educația prin muncă a tinerei generații. Dumneaei a menționat cu mândrie în suflet, că discipolii Centrului de Creație au câștigat 12 locuri de frunte la consursurile raionale și 17 locuri – la concursurile republicane, adresând cuvinte de gratitudine și apreciere atât profesorilor, cât și copiilor.
Mesaje de felicitare au adresat Nina Cereteu, primara orașului, și Ion Recean, șef, DE, care au menționat importanța și rolul activităților extrașcolare în procesul de educație a tinerilor.
La momentul actual se pune accent mai mult ca niciodată pe timpul în afara orelor de curs, în care copiii și adolescenții capătă deprinderi, abilități, ce contribuie esențial la dezvoltarea personală, aducând o plus valoare procesului educațional.
Cu fețe luminate de un zâmbet deschis toți cei prezenți s-au delectat cu un program select de cântece, dansuri, scenete, prezentate cu multă măiestrie de colectivele Centrului de Creație și, respectiv, conducătorii cercurilor de creație: Ansamblul „Vavis-Studio”, (Vasile Rusu); membrii cercului „Arta vorbirii”, filiala Sofia (Lilia Filip); Ansamblul vocal „Plai Natal”, filiala Țarigrad (Nina Bejan); Trupa micilor actori, de la cercul de Arta Vorbirii or. Drochia (Sorina Mațibon); Ansamblul de fluieriști, filiala Pelinia (Valentin Iarovoi); Ansamblul de dansuri populare, filiala Pelinia (Daniela Țurcanu; Formația de dans modern, filiala Chetrosu (Otilia Sârbu); cercul de artă dramatică teatrală, filiala Șuri (Lilia Chetraru); Ansamblul vocal „Lie-Ciocârlie” (Dana Berezovschi), care au prezentat un program spectaculos, trezind admirația tuturor celor prezenți. Atmosferă de sărbătoare a fost întregită de o impresionantă expoziție de lucrări hand made, confecționate de copiii cercului de meșteșuguri populare, ghidați de Victoria Cărăruș și Olga Goncear; lucrările prezentate de cercul „Fantezii din hârtie”, (Valeria Iacovlev) și cercul „Natură și fantezie” (Irina Țurcan). Nu doar exponatele confecționate de colectivul Centrului, dar și decorațiile scenice au conferit festivității un aspect spectaculos, prezentând instituția în cea mai bună versiune a sa.
Nu înzădar motto-ul colectivului profesoral a devenit fraza preferată pentru toți acei, care au pășit pragul Centrului de Creație a Copiilor și foarte bine știu că rezultatul muncii este direct proporțional cu doza de inspirație, motivație, profesionalism și muncă dedicată, iar succesul reflectă efortul depus și îndreptățește întotdeauna așteptările. Motto-ul managerului este și deviza colectivului: „Să nu fugi niciodată de muncă! Când e vorba de munca ce îți satisface toate nevoile și îți împlinește sufletul, să muncești cât poți de mult, pentru că satisfacția o să fie pe măsură”. Aceste emoții au dominat în sufletul fiecăruia, căci au trecut cu brio încă un examen, încă un obiectiv realizat și bucuria împlinirii unui an rodnic, plin de succes.

Ala BUGAI
foto: Studioul foto-video „Orfeu”.
Veaceslav Văzdăuțan

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *