Talentul este încrederea în tine – dă-i aripi să zboare!

0

Mulți copii preferă să petreacă copilăria și timpul liber jucându-se cu prieteni de vârsta lor. Dar există şi excepţii, sunt copii pe care Dumnezeu i-a înzestrat cu talent și cu harul de a cânta și a trezi admirația celor din jur. Acești copii sunt mereu în căutare de noi succese. Este despre Daniel Furtună, elev în clasa a IV-a, Gimnaziul „Bunescu Dumitru”, din satul Chetrosu, raionul Drochia.

De la o vârstă fragedă, micul chetroșean a participat la o serie de concursuri, unde a reușit să se bucure și să adune în palmares 71 de diplome, 53 medalii și 13 cupe, dar și mulți prieteni, emoții și, desigur, experiențe noi. Toate acestea au devenit posibile grație muncii și pasiunii legate de arta frumosului. Dragostea față de muzică a încolțit în inima micului Daniel în vârstă fragedă, de la grădiniță. Pentru Daniel scena a devenit ceva obișnuit, secretul succesului este munca dedicată, pasiunea, inspirația, efortul și perseverența, dar fiind ghidat de profesori. Pentru reușitele sale și pentru a avea un viitor frumos, Daniel dedică mult timp „șlefuirii” talentului cu care a fost înzestrat de Dumnezeu. După orele de studii de la gimnaziu, împreună cu șoferul său personal, care nu este altul, decât Bunelul Ion, merge 2 zile în săptămână la Școala de Muzică pentru copii din Drochia, la orele de vioară, canto și solfegiu, unde este ghidat de Adelina Cojocaru, profesoară de vioară, Veronica Bacuș, profesoară de canto, Oxana Granevschi, profesoară de solfegiu, care nu doar își cunosc bine meseria, dar și o transmit cu măiestrie tinerei generații. Alte 3 zile din săptămână frecventează orele de dans.
Împrietenit cu scena de mic copil, în toți acești ani, Daniel a participat la concursuri raionale, naționale și internaționale atât online, cât și cu prezență fizică, unde a reușit să obțină mai multe diplome, cupe și medalii. Pentru o apariție pe scenă sau pe platoul de dans la cel mai înalt nivel, Daniel a lucrat foarte mult împreună cu profesorii și, desigur, fiind susținut de familie, care este foarte mândră de performanțele fiului. Iată doar câteva file din povestea de succes a lui Daniel:
– În primăvara anului 2022, a participat la Concursul Internațional de Arte din România, ediția a II-a, secțiunea vioară, cu piesa „Sârba”, Locul I;
– Concursul de interpretate artistică „Speranțele Muzicii Naționale”, ediția XVIII-a, secțiunea vioară, piesa „Trenuțul”- Locul II;
– Festivalul „Pace Lumii”, martie 2023, România, ghidat de Adelina Cojocaru, profesoară de vioară – Locul I;
– Festivalul-Concurs Național de Artă „Constelația Talentelor”, 29 octombrie 2022, secțiunea vocal-folk – Locul I;
– Concursul Internațional de Arte, 10 noiembrie 2022, ediția a II-a de toamnă, România, secțiunea canto popular – Premiul I, de excelență;
– Festivalul Internațional 9 aprilie 2023, ediția a II-a „Perla de Cristal-2023”, desfășurat la Chișinău – Premiul I.
Recent a participat la Festivalul Internațional „Art competition”, desfășurat în Grecia, versiune online.
„Sperăm să avem și aici rezultate frumoase”, – a menționat Lilia Furtună, mama lui Daniel.
Pe 13 martie, curent, Daniel s-a învrednicit de Premiul de excelență la Concursul raional „Ploița de stele”, evoluând cu piesa „Mamă, la mulți ani!”, profesoară de canto Veronica Bacuș.
De la vârsta de 6 ani până în prezent frecventează Clubul de dans sportiv „Imperia” din orașul Drochia. Este un băiețel activ, mereu implicat în activități școlare și extrașcolare, reușind peste tot. La orele de dans sportiv, împreună cu coregrafii Daniela și Iulian Zaporojan, Daniel se pregătește intens pentru noi performanțe. Până în prezent a participat la mai multe concursuri de dans, unde s-a prezentat la un nivel înalt.
La categoriile de dans:
a) Solo Cup a fost decernat cu Locul II; b) Juveniles 2, Solo – cu Locul II N; c) „Teacher studient (8-17 years), standart și latino – cu Locul I.
Indrăgostit de tot ce e frumos, Daniel a mai participat la Concursul „Un mărțișor hand made”, organizat de PP „Glia Drochiană”, fiind desemnat cu locul I, acumulând 450 de aprecieri.
A onorat cu prezența sa și Revelionul copiilor-2023, desfășurat la Chișinău, interpretând piesa „Cântă cucul”. Daniel participă activ și la alte concursuri, de fiecare dată revenind cu prieteni noi, emoții tari, dar și cu premii. Recent el s-a învrednicit de Premiul Mare la „Gala Laureaților” pentru succese obținute în cadrul Concursului raional „Ploița de stele”.
Ajuns acasă după o zi foarte încărcată, nu prea are timp liber, se pregătește de ore pentru ziua ce urmează. Eu știu că Daniel este foarte responsabil, stăruitor, temele le pregătește de sine stătător, fără ajutorul părinților și este sigur de aptitudinile și cunoștințele sale. Daniel își vede viitorul ca fiind un foarte bun medic stomatolog: ziua va fi la dispoziția pacienților iar seara se va distra”, – afirmă cu mândrie în suflet Lilia Furtună, mama lui Daniel.
Îi dorim mult succes în realizarea tuturor viselor, dorințelor și să-l vedem pe scenele mari ale lumii.

Anastasia OLARU

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *